Opnieuw een lockdown tijdens de feestdagen Inleiding Sinds afgelopen zondag zitten we opnieuw in een lockdown. De scholen hebben eerder (en langer) vakantie, veel winkels, de kapper en de horeca zijn weer dicht en we mogen minder mensen ontvangen. Ondanks dit alles wensen we u allemaal goede kerstdagen toe.
In deze nieuwsbrief:
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u ingeschreven bent bij GGZ inGeest of aangegeven heeft graag op de hoogte te blijven van belangrijk nieuws. Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan onderaan deze nieuwsbrief op de knop 'Afmelden'. De coronamaatregelen zijn weer aangescherpt. Wat betekent dit?
In overleg met uw behandelaar bespreekt u of uw afspraak online kan plaatsvinden of dat het toch noodzakelijk is om deze op locatie te laten plaatsvinden. Groepen worden zoveel mogelijk online gegeven.
Binnen onze locaties houden we 1,5 meter afstand.
Dragen van mondkapjes Het dragen van mondkapjes binnen onze locaties is verplicht in de gangen en de wachtruimtes. Wanneer u in gesprek bent, stil zit en u kunt 1,5 meter afstand houden dan kan het mondkapje af. Wanneer er geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden houdt u het mondkapje op.
Hygiënemaatregelen
Bezoekregeling De huidige bezoekregeling is: maximaal twee bezoekers per patiënt per keer op de afdeling. Buiten de afdeling is het bezoek niet gelimiteerd. Bij een corona uitbraak beslist de afdeling of aanpassing van de bezoekregeling gewenst is. GGZ inGeest biedt de volgende online zelfhulp-trainingen, speciaal voor tijdens de corona-crisis:
< /div>
Vanaf 1 januari 2022 wordt ggz zorg landelijk gefinancierd vanuit het Zorgprestatiemodel. De nota wordt vanaf 2022 duidelijker. Op de nota staat op welke datum en met wie u een consult heeft gehad en hoelang dat duurde. Dat maakt voor u meer inzichtelijk welke zorg u heeft ontvangen. Ook is de nota sneller beschikbaar.
Uw huidige traject of ‘DBC’ bij GGZ inGeest of Prezens wordt eind 2021 afgesloten en op 1 januari 2022 wordt een nieuwe ‘prestatie’ geopend.
De zorg die u van ons ontvangt blijft hetzelfde. Er verandert niets aan de zorg zelf.
Lees meer op de website van Rijksoverheid
Kent u de podcast De eerste 5 minuten al?
De podcast ‘De eerste 5 minuten’ is een initiatief van Bas van den Broeke en Fedde Makker. Bas en Fedde werken op de High & Intensive Care (HIC) van De Nieuwe Valerius. Samen met hun collega’s stabiliseren zij op deze gesloten afdeling mensen in een psychiatrische crisis met een intensieve klinische behandeling. In de podcast hoort u verhalen uit de kliniek, plannen voor de toekomst en gesprekken met patiënten en hulpverleners.
In de tweede aflevering van 'De eerste 5 minuten' gaat het over dwang & drang. Bas gaat in gesprek met Martijn Kemper, consulent dwang en drang preventie en oud-projectleider bij GGZ inGeest. Een gesprek over mensgerichte psychiatrie, het voorkomen van separaties, open dialogue en je kwetsbaar durven opstellen.
Wist u dat meer dan 1 miljoen Nederlanders medicijnen gebruiken tegen depressie en angststoornissen? Veel van deze patiënten willen deze antidepressiva afbouwen of er zelfs mee stoppen. Ze vragen zich samen met hun artsen af of zij kunnen stoppen, wanneer en hoe dat kan.
Om hen te helpen startte GGZ inGeest samen met Amsterdam UMC op 1 januari 2021 een Afbouwpoli. Bij de Afbouwpoli geven psychiaters, verpleegkundig specialisten, psychologen en apothekers advies en hulp bij het afbouwen van antidepressiva. U kunt bij de afbouwpoli terecht wanneer u woont in de regio Amsterdam en uw angststoornis, dwangstoornis of depressie niet meer actief is. In volledige remissie noemen we dat.
Hoe wij dat doen en hoe u bij de afbouwpoli terecht komt, ziet u in de korte animatie over de Afbouwpoli. In de nieuwsbrief van oktober hebben wij u gevraagd hoe u aangesproken wilt worden in de geschreven communicatie (website, folders, nieuwsbrief). Een ruime meerderheid geeft aan een voorkeur te hebben voor het woord ‘cliënt’. Vanaf januari zullen wij u aanspreken met cliënt.
Er was geen meerderheid voor gebruik van het woord 'je', we blijven u met 'u' aanspreken
GGZ inGeest volgt het beleid van de (lokale) overheid en RIVM. Voor vragen over uw behandeling tijdens de corona maatregelen kunt u terecht bij uw behandelaar. Contact
|