Nieuwsbrief februari 2019 | Online versie

Image

Beste %%Voornaam%% %%Tussenvoegsel%% %%Achternaam%%,

Deze keer in onze nieuwsbrief:

 

  • Kom je ook naar de Zorg en Welzijn beurs?
  • Hoe is het met de duurzame verkenners?
  • Goed leren omgaan met de computer en tablet

Veel leesplezier!

Image

Kom je ook naar de Zorg en Welzijn beurs?

Donderdag 14 maart staan we op de Zorg en Welzijn beurs in De Tamboer in Hoogeveen. Jans Spiegelaar en Inge Mues geven dan voorlichting aan huurders over aanpassingen in huis zodat ze - ook als ze ouder worden - prettig in hun huis kunnen blijven wonen. De beurs is van 10.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis. Meer informatie vind je op de website van organisator Platform Zorg & Welzijn of op hun Facebook pagina

Image
Image

Hoe is het met de duurzame verkenners?

Onze duurzame verkenners testen op verschillende manieren een duurzame vervanging van de traditionele cv-ketel. De meeste verkenners zijn inmiddels van start. In de ene situatie gaat dat gemakkelijker dan bij de ander. Familie Sijp uit Coevorden had bijvoorbeeld een compleet nieuwe (grotere) meterkast nodig. Ook het plaatsen van de warmtepomp was nog een hele toer. De pomp was te groot en te zwaar om via de trap naar boven te brengen. Het dakraam bleek te klein en dat hebben we vergroot. Met hulp van een kraan is de pomp naar binnen getild. Ook dit soort zaken komen we tegen en gaan we dus niet uit de weg. De volgende keer als we dit type huis gaan verwarmen, zijn we voorbereid. Meer informatie over de duurzame verkenners vind je hier.

Image

Goed leren omgaan met de computer en tablet

Via internet regelen we steeds meer. Heel handig! Maar lastig als je niet goed weet hoe het werkt. Samen met de bibliotheken en Taalpunten in Hoogeveen, Coevorden en Emmen organiseerden we in de maand februari 6 inloopbijeenkomsten voor onze huurders. We lieten zien wat ze bij de bibliotheken kunnen doen om (nog) beter te leren omgaan met laptop of tablet én hun DigiD. Na afloop gaven diverse huurders zich op voor de gratis Klik & Tik of Digisterker trainingen.

Image

Vragen over of reageren op deze nieuwsbrief? Stuur een mail naar info@domesta.nl
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf je hier uit