Nieuwsbrief pleegzorg oktober 2018

Image

Een nieuwe nieuwsbrief pleegzorg met warme artikelen en leuk informatief nieuws over onder andere de komende Week van de Pleegzorg. In de week bedanken we pleegouders en geven we landelijk meer bekendheid aan pleegzorg. Ook zijn er dit keer twee pluimen uitgedeeld en deelt de pleegouderraad haar speerpuntenplan met u.

 

Veel leesplezier!

 
Nog plaatsen beschikbaar Theatershow Omdenken

Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor de theatervoorstelling Omdenken op maandagavond 5 november in het Isala Theater.

 

Meer informatie over hoe u zich kunt aanmelden leest u hier

Image
 
Een dag uit het leven van de bureaudienst

Wie wel eens telefonisch contact heeft met Enver over pleegzorg wordt vaak doorverwezen naar de bureaudienst. Maar wat is dat nu eigenlijk, uit wie bestaat het en wat doen ze precies? Voor deze nieuwsbrief hebben we de medewerkers van de bureaudienst geïnterviewd.

 

Lees verder

 
Image

De Week van de Pleegzorg

De landelijke Week van de Pleegzorg komt er weer aan! De vierde editie van de week zit vol met activiteiten waarmee we u als pleegouder in het zonnetje zetten en pleegzorg in het hele land meer bekendheid geven.

 

Ontdek hier wat er in Week van de Pleegzorg staat gepland!

 
Vervolgtrainingen pleegzorg

Enver biedt haar pleegouders, naast de basistraining, ook vervolgtrainingen aan die u versterken in het pleegouderschap. Deze vervolgtrainingen zijn een verplicht onderdeel van het screening- en voorbereidingstraject en bestaan uit de thema’s: hechting, samenwerken met ouders en seksuele opvoeding.

 

Lees hier over onze vervolgtrainingen.

 
Twee pluimen!

Pleegzorgbegeleiders Bertram van der Veer en Michelle Westra krijgen van pleegmoeder Sandra allebei een dik verdiende pluim! Sandra is een alleenstaande pleegmoeder en wordt begeleid door twee kanjers. Daar is ze erg dankbaar voor: ‘Ik ben gezegend met twee goede begeleiders tijdens mijn pleegzorgervaringen.’

 

Lees verder

Image
 
Column - Het begin van een hechte vriendschap

Samira van 11 jaar pakt haar koffertje in met tranen in haar ogen. Ze woont bij haar moeder maar dat gaat even niet meer. Een mevrouw komt haar ophalen en brengt haar naar een pleeggezin. Daar woont ook een 11 jarig meisje genaamd Esmailey. Als Samira en Esmailey elkaar verlegen de hand schudden is dat het begin van een hechte vriendschap tussen twee meisjes die verschillend zijn maar elkaar heel goed begrijpen.

 

Lees verder

 
Image

POR - Druk in de weer met de Week van de Pleegzorg

Naast het schrijven van nieuwsartikelen en plannen, houdt de POR zich ook bezig met andere belangrijke zaken. Zoals de Week van de Pleegzorg. Dit jaar hebben we iets heel bijzonders uit de kast mogen trekken, een speciaal avondje uit voor u als pleegouder!

 

Lees verder

 
POR Speerpuntenplan

De POR is een transparante en bereikbare belangenvertegenwoordiger van pleegouders naar de pleegzorgorganisatie. Het meeste werk van de POR gebeurt achter de schermen. Waar de POR nu eigenlijk voor staat en waar zij zich mee bezig houdt, kunt u hier lezen in het speerpuntenplan.

 

Lees verder

 
POR vragen

De POR stelde dit keer de vraag aan de achterban over de privacywetgeving met betrekking tot pleegzorg.

 

Lees verder

Image
 
Enver opent Servicecentrum Pleegzorg en Gezinsvormen

Sinds 1 oktober heeft Enver een servicecentrum voor pleegzorg en andere gezinsvormen. Het Servicecentrum vervult een belangrijke verbindende rol in de pleegzorg; voor onze (pleeg)ouders en de professionals van Enver. Het doel is het vasthouden en ontwikkelen van de pleegzorg(expertise) binnen Enver en eenduidig antwoord te geven op (complexe) vraagstukken binnen de pleegzorg.

 

Lees verder

 
Image

Oproep: POR-leden gezocht

De pleegouderraad is op zoek naar nieuwe leden! In deze nieuwsbrief krijgt u een goed beeld over waar de POR voor staat en wat zij allemaal doen. Bent u geïnteresseerd om POR-lid te worden en wilt u meer weten?

 

Lees dan verder

 

Pleeggezin gezocht

In de vorige nieuwsbrief vroegen wij uw aandacht voor Manuel (10) en Dario (10), zij hebben ondertussen nog geen plekje gevonden. In deze nieuwsbrief hopen we met uw hulp een fijne plek te vinden voor hen.

 

Manuel (10 jaar)

Manuel is een vrolijke, behulpzame jongen die houdt van voetballen en buitenspelen. We zoeken voor Manuel een gezin waar hij verder kan opgroeien en de aandacht krijgt die hij nodig heeft.

Lees verder

 

Dario (10 jaar)

Dario heeft een pittig maar zorgzaam karakter. Hij is altijd buiten te vinden en vindt het leuk om met volwassenen te koken en te bakken. Dario heeft sterke pleegouders nodig die hem leren om vertrouwen in zichzelf te hebben en die duidelijke grenzen en regels kunnen stellen.

Lees verder


Kijk voor alle actuele oproepjes op Enver-Pleegzorg

 

De namen van de kinderen zijn om privacy redenen gefingeerd.

 

Agenda

1 november

19.30 tot 22.00

3 & 4 november

10.00 tot 17.00

5 november 

19.00 tot 22.30

De Nieuwsbrief Pleegzorg is een uitgave van Enver voor en over pleegzorg in Rotterdam Rijnmond, Midden-Holland en Zuid-Holland Zuid en is bedoeld voor pleegouders, pleegzorgbegeleiders en andere belangstellenden in Enver Pleegzorg. Heeft u n.a.v. deze nieuwsbrief vragen of ondervindt u technische problemen? Neem contact op met de redactie.

 
Facebook
 
Twitter